Kleur

Opstelling

Materiaal

Ribstof bank

De comeback van de ribstof is een feit, in de jaren ‘70 was deze stof hotter dan hot. Menig bekende rockster liep in die tijd in ribfluwelen kleding. Daarna is de populariteit van deze ribstof, ook wel corduroy of manchester stof genoemd flink gedaald. Gelukkig is ribstof weer helemaal terug van weggeweest. En niet alleen in de kledingbranche maar ook in de meubelindustrie is de ribstof niet meer weg te denken. Een ribstof bank is populairder dan ooit. Van een U-bank ribstof tot een rib bank taupe, bij Bankenloods kun je terecht voor ribfluweel corduroy banken van uitstekende kwaliteit!

Welke kleur ribstof kies ik voor mijn bank

Naast de soort bank kun je ook kiezen uit verschillende kleuren ribstof. Voor een landelijke uitstraling in je interieur is een rib bank in bijvoorbeeld “taupe” zeer sfeervol. Maar kies je voor een chique uitstraling? Dan is een bank ribstof in zwart weer heel mooi. Met een ribstof bank in donkerblauwe kleur, ontstaat er juist weer een stoere sfeer in huis. Kortom: welke kleur je ook kiest voor een rib stof bank, als je een bank kiest met een ribstof bekleding heb er jarenlang plezier van!

Hoe moet ik een ribfluwelen bank reinigen?

Het kan altijd gebeuren dat er een vlek op een rib bankstel komt. Het behandelen van een vlek op een ribfluwelen bank is anders dan het reinigen van een bank dat is gemaakt van katoen of leer. Heb je een vlek veroorzaakt in een ribfluwelen bank? Dan dient de hoekbank ribstof schoongemaakt te worden met onverdunde shampoo. Wij raden echter wel alleen de meest goedkope en neutrale shampoo aan zodat er geen geur en pigment in het rib bankstel achterblijft. Wanneer je ribfluweel corduroy op deze manier schoonmaakt, blijft de bank mooi en heb je hier nog jaren plezier van. Heb je toch nog een vraag over een ribstof hoekbank schoonmaken of twijfel je over de producten die je hiervoor wilt gebruiken? Onze specialisten denken graag met je mee!

De kenmerken van een ribstof bank

Ribstof is een stof met een soort vleug, deze stof bevat een langere vezel. Er zal verandering in kleur van een ribfluwelen bank gezien worden wanneer er met de hand een bepaalde kant wordt opgestreken. Dit wordt veroorzaakt door de stand van de vezels van ribfluweel corduroy. De vezels op een ribstof bank zullen nooit allen dezelfde kant op richten, waardoor er een soort vleug ontstaat. De langere vezels op een rib bankstel zorgen ervoor dat de stof erg zacht is wat tegelijkertijd positief bijdraagt aan het zitcomfort.

Ribstof bank kopen bij Bankenloods

Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze of wil je meer inspiratie op doen voordat je een ribbank gaat kopen? Kom dan eens langs in onze showroom. Hier hebben wij oneindig veel kleuren en stoffen beschikbaar zodat je altijd de ribstof bank vindt waar jij naar op zoek bent. Van een grote corduroy bank tot een 2-zits ribbel bank, de perfecte rib stof bank koop je dan ook bij de Bankenloods! Kom langs in onze showroom gevestigd in Lelystad. Ook kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: