De comeback van de ribstof is een feit, in de jaren ‘70 was deze stof hotter dan hot. Menig bekende rockster liep in die tijd in ribfluwelen kleding. Daarna is de populariteit van deze ribstof, ook wel corduroy of manchester stof genoemd flink gedaald. Gelukkig is ribstof weer helemaal terug van weggeweest. En niet alleen in de kledingbranche maar ook in de meubelindustrie is de ribstof niet meer weg te denken.

De ribstof bank: voor een sfeervol interieur

Bent u op zoek naar een comfortabele en sfeervolle bank, dan kiest u voor een bank bekleed met ribstof. Het is een heerlijke zachte maar ook stevige en sterke stof, niet voor niets werd werkkleding vroeger van corduroy gemaakt, voor een ideaal zitcomfort. Bij Bankenloods hebben wij vele modellen banken die bekleed kunnen worden met ribstof. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een 3-zitbank met losse kussens of een hoekbank met één lange zijde waarop je heerlijk languit kunt liggen. Maar ook het bekleden van een losse stoel met ribstof is mogelijk.

Welke kleur ribstof kies ik voor mijn bank

Naast de soort bank kun je ook kiezen uit verschillende kleuren ribstof. Voor een landelijke uitstraling in je interieur is bijvoorbeeld “taupe” zeer sfeervol. Maar kies je voor een chique uitstraling dan is zwart weer een hele mooie kleur. Met een donkerblauwe kleur op je bank, ontstaat er juist weer een stoere sfeer in huis. Kortom welke kleur je ook kiest voor op je bank, als je een bank kiest met een ribstof bekleding heb je jarenlang plezier van zo’n bank

Hoe moet ik een ribfluwelen bank reinigen?

Het kan altijd gebeuren dat er een vlek op de bank komt. Het behandelen van een vlek op een ribfluwelen bank is anders dan het reinigen van een bank dat is gemaakt van katoen of leer. Heb je een vlek veroorzaakt in een ribfluwelen bank? Dan dient deze schoongemaakt te worden met onverdund shampoo. Wij raden echter wel alleen de meest goedkope en neutrale shampoo aan zodat er geen geur en pigment in het bankstel achterblijft.

De kenmerken van een ribstof bank

Ribstof is een stof met een soort vleug, deze stof bevat een langere vezel. Er zal verandering in kleur gezien worden wanneer er met de hand een bepaalde kant wordt opgestreken. Dit wordt veroorzaakt door de stand van de vezels, de vezels op een ribstof bank zullen nooit allen dezelfde bank op richten waardoor er een soort vleug ontstaat. De langere vezels zorgen ervoor dat de stof erg zacht is wat tegelijkertijd positief bijdraagt aan het zitcomfort.

Ribstof bank kopen bij Bankenloods

Bekijk het uitgebreide assortiment ribstof banken bij Bankenloods. Onze medewerkers adviseren u graag bij de aanschaf van een ribstof bank. Wij hebben diverse vestigingen in Nederland o.a. in Lelystad en Oud-Bijerland. Zie hiervoor onze contactpagina. Hier staan ook alle openingstijden vermeld.