jACQUARD STOFFEN

◦ stijlvol en luxueus ◦ stijlvol en luxueus ◦ stijlvol en luxueus ◦ stijlvol en luxueus ◦ stijlvol en luxueus

Sterke patronen

en glans

Jacquard stof wordt gemaakt op een speciaal apparaat: het jacquardgetouw. Dit is een weefmachine die in 1804 is uitgevonden door Joseph-Marie Jacquard. De twee garengroepen staan bij een jacquard weving haaks op elkaar, wat ervoor zorgt dat de stof er aan zowel de voor- als achterkant hetzelfde uitziet. Jacquard jersey stof wordt veel gebruikt voor meubels, dekbedovertrekken, maar ook voor avondkleding. Bij Bankenloods kun je terecht voor een jacquard stof bank!

Het weefproces van de jacquard stof

Als er een soort vezel is gekozen, wordt dit tot garen gesponnen. Hierin kunnen verschillende diktes gekozen worden. Tegenwoordig is het jacquardgetouw computergestuurd, waardoor er alleen maar een programma ingesteld hoeft te worden. Na het instellen van het programma kan het jacquardgetouw zijn werk doen. Als de jacquard stof in het gewenste patroon klaar is wordt het soms nog behandeld met bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat de stof hittebestendig en extra sterk is.

Jacquard stof: rekbaar en kleurvast

Enkele jacquard stof kenmerken zijn de rekbaarheid en de luxe uitstraling van de stof. Tevens staat jacquard bekend om het feit dat het kreukvrij, kleur- en slijtvast is. De stoel of bank voelt fijn aan en dit vergroot dan ook het zitgemak. Het zal niet schuren aan de huid. Ook een belangrijk detail: door de decoratieve esthetiek van jacquard is het op het oog een erg mooie stof. De patronen op een jacquard bank zijn geweven, waardoor het niet zal vervagen na gebruik.

De voordelen van een jacquard bank

Een groot voordeel van de jacquard jersey stof is dat het door de weeftechniek in veel diverse kleuren en patronen verkrijgbaar is. Zo is de kans groot dat je een jacquard stoffen bank vindt die goed past bij jouw smaak en interieur. Tevens is de stof duurzaam en is het goed geschikt voor dagelijks gebruik. Doordat een jacquard stoffen bank erg stevig is, gaat het lang mee en hoef je niet snel een nieuwe bank aan te schaffen.

Jacquard bank kopen bij Bankenloods

Of jouw voorkeur nu uitgaat naar een grote jacquard bank of dat een andere specifieke bank in jacquard stof het beste past in jouw interieur, de perfecte jacquard bank vind je bij Bankenloods! Wil je langskomen in onze grote showroom om de verschillende modellen te bekijken? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of vul ons contactformulier in. Een jacquard stof bank kopen doe je bij Bankenloods!

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: