Welke kleur geeft rust in het interieur?

Een goed ingericht huis is een waar je echt tot rust kan komen. Er zijn veel manieren om dit voor elkaar te krijgen in je inrichting, maar kleur is een van de belangrijkste elementen in een toevluchtsoord voor jezelf te creëren. Maar welke kleur straalt rust uit? En welke kleur geeft rust in je huis?

De kleur van rust

Als je aan rust denkt, denk je waarschijnlijk aan een gevoel van kalmte, ontspanning en niks moeten. Maar welke kleur staat voor deze rust? Er is niet een enkele kleur die deze emotie overbrengt in je interieur, maar er zijn wel een aantal kleuren die vaak geassocieerd worden met dit gevoel. De belangrijkste rust kleur is wit, maar ook kleuren uit de natuur werken rustgevend.

Creëer rust met kleur in je interieur

Welke kleur geeft rust in je huis? Als jij een interieur wilt dat rust uitstraalt, is het een goed plan om te kiezen voor een kleurenschema dat bestaat uit natuurlijke kleuren zoals:

  • Groen
  • Beige
  • Bruin
  • Ecru
  • Taupe
  • Gebroken wit
  • Roestbruin
  • Crème


Deze kleuren kan je aanvullen met accenten zoals koper, messing en goud, om een gevoel van warmte en gezelligheid te creëren, terwijl je de rust in je interieur behoudt. Ook deze kleuren worden geassocieerd met de natuur, omdat ze lijken op kleuren die je terugziet in herfstbladeren.

Om de rustgevende sfeer in je interieur verder te versterken, kun je ook gebruik maken van natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol, om de natuurlijke kleuren zo terug te brengen in je interieur. Deze materialen voegen iets speels aan je interieur toe, terwijl ze de verbinding met de natuur versterken.

Welke andere kleur straalt rust uit?

Als je liever voor wat fellere kleuren gaat, maar toch een gevoel van rust wilt in je interieur, zijn er nog andere kleuren waar je voor kan gaan. Kleurvariaties van blauw en paars worden ook als rustgevend gezien. Blauw wordt gezien als kalm en serene, want het is de kleur van de lucht en de zee. Paars is de kleur die het meest geassocieerd wordt met spiritualiteit, en wekt een gevoel van harmonie en balans op. Zo kan je dus ook meer opvallende kleuren gebruiken om een gevoel van rust in je huis te creëren.

Bankenloods

Meer blogs

Bank voor lange mensen

Wanneer je op een bank gaat zitten, is dit in de meeste gevallen ter ontspanning. Daarom is het van belang dat iedereen er fijn op

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: