Kies de juiste materialisering voor je huisdier

Is jouw huidige bank aan vervanging toe of ga je verhuizen en wil je eens een keer heel wat anders? Dan is de kans groot dat je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe bank. Heb jij huisdieren in huis lopen? Dan is het fijn als de bank hondproof is. Er zijn dan ook bepaalde punten om op te letten als je een huisdiervriendelijke bank wilt gaan kopen. Je wilt ten slotte dat de bank lang meegaat, ook als de kat of hond op de bank gaat zitten. Kies daarom de juiste bank als je een hond of kat hebt!

Geschikte stoffen voor jou én je hond

Sommige stoffen die gebruikt worden bij de productie van meubels zorgen ervoor dat een bank hondproof is. Ten eerste kan je kiezen voor een microvezel bank als je een hond thuis hebt rondlopen. Het voordeel hiervan is dat de vezels waaruit de bank bestaat dicht op elkaar zitten en daarnaast is het strak geweven. Dit is een goede bank voor een hond omdat ze niet zo snel hun nagels in dit type bank zullen zetten. Daarnaast is een velours bank voor jouw hond niet aantrekkelijk om aan te krabben. Dit komt omdat ook deze stof dicht geweven is en daarom glad van structuur is.

Makkelijke stoffen om schoon te maken

Je kan ook gaan voor microleder als je huisdieren hebt, aangezien deze stof goed schoon te krijgen is. Doe dit met een vochtige doek en probeer niet te hard te wrijven. Ook een microvezel bank kan schoongemaakt worden met een vochtige doek. Heeft de kat of de hond op de bank gelegen? Gebruik dan de stofzuiger om de haren te verwijderen van de bank. Let er dan wel op dat je een speciaal opzetstuk gebruikt voor de stofzuiger, zodat er geen beschadigingen kunnen komen in de stof. Er zijn ook speciale borstels te koop waarmee je gemakkelijk en snel haren kan verwijderen van de bank.

Bank voor jouw hond: welke stoffen je vooral niet moet gebruiken

Kies je voor een microvezel bank voor de hond of ga je juist voor velours of microleder als je huisdieren hebt? Naast de stoffen die je kan kiezen voor een huisdiervriendelijke bank, zijn er ook stoffen die niet geschikt zijn als bank voor honden. Koop geen bank met een grof geweven stof, aangezien dieren sneller geneigd zijn hieraan te gaan krabben. Ook kunnen de honden- of kattenharen in de draden verstrikt raken. Kortom: kies voor een bank die jouw hond minder aantrekkelijk vindt, zoals eentje die strak geweven is.

Bankenloods

Meer blogs

Bank voor lange mensen

Wanneer je op een bank gaat zitten, is dit in de meeste gevallen ter ontspanning. Daarom is het van belang dat iedereen er fijn op

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: