Velours of fluweel schoonmaken doe je zo

Wanneer je een fluwelen bank of een velours bank koopt, wil je deze het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje, dus kan het voorkomen dat je af en toe iets knoeit op de bank. Wil je weten hoe velvet stof schoonmaken in zijn werking gaat? Je leest hier alles over in deze blog!

 

Een fluwelen of velours bank

Het Franse woord velours betekent fluweel. Echter zit er wel een klein verschil tussen de twee materialen. De velours stof van een bank is de gesneden variant van fluweel, daardoor ziet het er ook minder glanzend uit. Wel zijn de stappen die je moet volgen om een velours stoffen bank en een fluwelen bank schoon te maken zijn bijna hetzelfde.

 

Velvet stof schoonmaken: hier moet je op letten

Staat een velours bank schoonmaken of fluweel wassen op de planning? Dan kun je er alvast rekening mee houden dat het een beste klus is. Door de speciale manier van weven, kan vuil en viezigheid zich heel gemakkelijk tussen de stof nestelen. Ondanks dat je de velours stof bank grondig wilt reinigen, kan deze snel beschadigen als je hier hard overeen wrijft. Velvet stof schoonmaken is dan ook een klus waar je goed de tijd voor moet nemen. Ook dien je snel actie te ondernemen, aangezien het makkelijker is om de vlek te verwijderen als je er op tijd bij bent.

 

Zo kan je het beste een velvet bank schoonmaken

Voordat je een vlek of viezigheid op een fluwelen of velours bank gaat schoonmaken, kan je het beste de bank stofzuigen. Zo kunnen kruimels en vuil niet nog meer vlekken veroorzaken. Laat een stukje keukenrol de vlek absorberen. Daarna kan je de vlek met een zachte doek en een sopje verwijderen. Gebruik voor het sopje lauwwarm water en doe hier een klein beetje – echt een heel klein beetje – afwasmiddel in. Je kunt er ook voor kiezen om speciale velours stof bank reiniger te gebruiken. Als de vlek verwijderd is kan je het met een föhn nadrogen. Let erop dat je de föhn niet te dichtbij houdt, aangezien de stof anders kan verbranden.

Bankenloods

Meer blogs

Bankstel op maat

Bij Bankenloods hebben we een groot assortiment zitmeubels op maat die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent

Modulaire meubels zijn dé trend

Ontdek de veelzijdigheid van modulaire meubels bij De Bankenloods in Lelystad Ben je op zoek naar meubelstukken die naadloos passen bij jouw woonruimte en levensstijl?

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: