Woontip 2022: creëer rust in jouw leefruimte

Heb je altijd al meer rust in jouw leefruimte willen creëren? Dan komen de woontrends van 2022 als geroepen! Ben jij benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je na een lange werkdag thuiskomt in een huis waar rust en eenvoud centraal staat? Van raamdecoratie trends 2022 tot de keukentrends van 2022, je leest alles over de woontrends van dit jaar in deze blog!

Woontrends 2022: comfort, rust en evenwicht

De inrichting van een woonkamer in 2022 gaat net iets anders dan voorgaande jaren. Less is more krijgt namelijk meer betekenis dan ooit tevoren. Wanneer je meer rust in jouw leefruimte wilt creëren, moet comfort en evenwicht op een subtiele manier samenkomen. Dit houdt eigenlijk in dat de kleuren, stoffen en afmetingen in evenwicht zijn met elkaar, zodat een ruimte meer rust uitstraalt. Wanneer je kiest voor een witte keuken met houten blad, kun je dit zeer eenvoudig doortrekken in de rest van het interieur. Ga bijvoorbeeld voor een witte eetkamertafel in combinatie met houten stoelen, een witte bank en houten jaloezieën. Dit kun je ook doen met kleuren als bruin, grijs en overige aardetinten. Op deze manier komen de keukentrends 2022, de raamdecoratie trends 2022 én de interieur kleuren van 2022 op een minimalistische manier samen bij de inrichting van een woonkamer in 2022.

De interieur kleuren van 2022

Dit jaar staat in het teken van rust, eenvoud en minimalisme. Rustige tinten passen hier dan ook perfect bij en vallen onder de woontrend kleuren van 2022.  Maar waarom zijn rustige kleuren zo populair dit jaar? Dit komt omdat rustige kleuren erg veelzijdig zijn. Wanneer je een muur wit, grijs of beige verft, kun je hier vervolgens verschillende kanten mee opgaan. Dit is ook het geval wanneer je graag de woontrend kleuren van 2022 in het interieur wilt verwerken in combinatie met opvallende accessoires in felle kleuren. Alles is mogelijk.

De juiste sfeerverlichting

Of je nu gaat voor een minimalistisch interieur, modern interieur of industrieel interieur, verlichting kan en mag niet ontbreken. De woontrends van 2022 op het gebied van verlichting staan dan ook geheel in het teken van verlichting dat je kunt dimmen. Dit zorgt namelijk voor een rustgevend effect. Iets wat perfect past bij de interieur kleuren van 2022. Waarom je beter niet voor fel licht kunt gaan in een minimalistisch interieur? Omdat fel licht meer onrust creëert. Dit is dan ook het tegenovergestelde van verlichting dat je kunt dimmen.

Bankenloods

Meer blogs

Bankstel op maat

Bij Bankenloods hebben we een groot assortiment zitmeubels op maat die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent

Modulaire meubels zijn dé trend

Ontdek de veelzijdigheid van modulaire meubels bij De Bankenloods in Lelystad Ben je op zoek naar meubelstukken die naadloos passen bij jouw woonruimte en levensstijl?

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: