5x slimme tips: zo laat je je huis groter lijken

Een kamer groter laten lijken? Het kan! Zelfs wanneer je woont in een klein huis, kun je een ruimte optisch groter laten lijken. Alleen al door te investeren in bijvoorbeeld groot meubilair, lichte kleuren en grote ramen, kun je een smalle woonkamer breder laten lijken. Ben je benieuwd hoe je dat doet? Lees dan zeker even verder.

Gebruik lichte kleuren

De eerste slimme tip voor de inrichting van een klein huis, is gebruik maken van lichte kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat je een oase aan rust ervaart, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Extra tip: verf het plafond ook mee. Ondanks dat veel mensen denken dat het beter is om het plafond wit te laten, kun je deze het beste wel verven in een klein huis. 

Kies voor groot meubilair

Wie houdt er nou niet van om een opvallend meubelstuk in de woonkamer te plaatsen? Mensen noemen dit ook wel investment pieces en dat is niet geheel zonder reden. Je investeert namelijk wel in deze unieke meubels, maar je krijgt er ook iets voor terug. Doordat de aandacht naar groot meubilair wordt getrokken, valt het niet meer op dat de ruimte klein is.

Spiegels in het interieur

Dit is het moment waarop efficiëntie, design en kwaliteit samenkomt. Spiegels in het interieur zorgen voor een chique uitstraling en kunnen een ruimte groter laten lijken. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen, kunnen een aantal mooie spiegels niet ontbreken. Houd hierbij rekening met de rest van het interieur, zodat het een mooi geheel wordt.

Grote ramen

Een kleine woonkamer groter laten lijken kun je ook doen door creatief om te gaan met de ramen. Hoe je dit doet? Door minimalistische raamdecoratie aan te schaffen in lichte kleuren. Laat je een huis bouwen? Zorg er dan voor dat deze beschikt over groter raampartijen om een ruimte optisch groter te laten lijken.

 Hang planken en lijsten hoog

Uiteindelijk wil je natuurlijk sfeer in het huis brengen. Het belangrijkste is namelijk dat jij je thuis voelt. Ben je van plan om planken en lijsten op te hangen? Dan kun je deze het beste hoog aan de muur hangen. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect, omdat de planken en lijsten boven je hangen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een kleine woonkamer groter te laten lijken.

Bankenloods

Meer blogs

Modulaire meubels zijn dé trend

Ontdek de veelzijdigheid van modulaire meubels bij De Bankenloods in Lelystad Ben je op zoek naar meubelstukken die naadloos passen bij jouw woonruimte en levensstijl?

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: