Wat is een chaise longue, longchair, dormeuse en recamiere?

Je hoort termen als chaise longue, longchair, dormeuse en recamiere regelmatig voorbijkomen, maar wat zijn dit eigenlijk voor zitmeubelen? Wij vertellen je hier alles over in deze blog. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor jouw (nieuwe) woonkamer? Lees dan zeker even verder! 

Wat is een chaise longue?

Chaise longue betekent lange stoel en zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen in moderne interieurs. Een chaise longue chair is een verlengstuk in de breedte, waardoor je schuin én languit op de stoel kunt liggen of zitten. Een chaise longue sofa kun je dan ook zien als een aanvulling op het huidige interieur, aangezien deze stoel in de meeste gevallen vrij in de ruimte staat en niet gekoppeld is aan een bank.

Wat is een longchair?

Veel mensen denken dat een chaise longue en longchair hetzelfde zijn, maar dit is niet helemaal het geval. Een longchair is – net als een chaise longue chair – een verlengstuk, maar dan naar voren toe en niet in de breedte. Je kunt een longchair dan ook zeer eenvoudig koppelen aan de zitting van een fauteuil of bank, zodat je jouw benen hierop kunt leggen.

Wat is een dormeuse?

En dan de dormeuse. Een dormeuse is eigenlijk een hoekdeel van een bank, die kan eindigen in een zitting met rug of in een voetenbank. Hierdoor kun je zeer comfortabel op de bank liggen. Daarnaast kan een dormeuse ook dienen als extra zitruimte. Ideaal als je regelmatig visite over de vloer krijgt. Het ligt er dus maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Wat is een recamiere?

Tot slot kun je ook kiezen voor een recamiere. Dit meubelstuk is vrijwel identiek aan een dormeuse, alleen eindigt een recamiere altijd met een voetenbank. Een recamiere is dus ook uit één stuk gemaakt en oogt heel luchtig, aangezien deze geen hoge rug aan het einde heeft. Waar je ook voor kiest, je kunt met bovenstaande zitmeubelen profiteren van nóg meer comfort!

Bankenloods

Meer blogs

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: