De perfecte bartafel voor jouw interieur? Lees onze tips

Houd je ervan om urenlang te tafelen, gezellig te borrelen en samen te koken? Dan kan een bartafel met krukken niet ontbreken in jouw woning. Wil jij ook zo’n fijne tafel in huis die sfeer en een luxe gevoel met zich meebrengt? Wij geven je een aantal tips zodat je straks dé perfecte bartafel in de woonkamer hebt staan.

Verschillende interieurstijlen

Voordat je een bartafel met krukken gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met jouw (huidige) interieurstijl. In een modern interieur past een witte hoogglans bartafel met houten poten bijvoorbeeld perfect. Gaat jouw voorkeur uit naar een industrieel interieur? Dan kun je het beste gaan voor donkere bartafel. Deze tafels zijn stoer, robuust én stijlvol. Wat wil je nog meer? Ook de landelijke interieurstijl is nog altijd erg geliefd bij veel interieurliefhebbers. Een luxe bartafel van eikenhout of mangohout maakt het plaatje compleet.

 Luxe bartafel voor een kleine ruimte

Heb je niet zoveel ruimte in de woonkamer of keuken, maar heb je altijd al gedroomd van een luxe bartafel? Het kan! Een bartafel met krukken zorgt er in sommige gevallen zelfs voor dat een ruimte optisch groter lijkt. Doordat de bartafel met krukken ook dient als eettafel, hoef je hier geen ruimte meer voor vrij te maken. Extra tip: ga voor een ronde bartafel, zodat je ruimte overhoudt voor andere meubelen. 

Bartafel voor een lange ruimte

Is jouw woonkamer of keuken juist heel lang? Dan komt een rechthoekige bartafel met krukken als geroepen. Doordat je een grote ruimte tot je beschikking hebt, kun je echt uitpakken met een luxe bartafel. Je kunt dan ook verschillende hoeken maken in huis. Op de bank in de woonkamer kun je relaxen, aan de bartafel drink je in de avond een wijntje en aan de eettafel geniet je van heerlijke maaltijden.

De hoogte van een luxe bartafel

Een bartafel woonkamer is in de meeste gevallen iets hoger dan een doorsnee eettafel. Hoe hoog de luxe bartafel is, verschilt per variant. De meeste bartafels zijn tussen de 105 en 110 centimeter hoog. Voordat je de barkrukken gaat aanschaffen, is het dan ook belangrijk om te weten hoe hoog de bartafel woonkamer is. Op basis hiervan kun je barkrukken aanschaffen die perfect passen bij jouw droomtafel.

Bankenloods

Meer blogs

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: