5x de meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank 

Tijdens de zoektocht naar jouw droombank let je meestal op de kleur, stof en opstelling. Dit is dan ook direct waar veel mensen de fout in gaan, aangezien er veel meer komt kijken bij een nieuw bankstel kopen. In deze blog bespreken wij de vijf meest gemaakte fouten bij het kopen van een bank.

De bank is te groot

De kans is groot dat jij de potentiële bank eerst gaat bekijken in een grote showroom voordat je deze daadwerkelijk gaat kopen. Het zou dan ook kunnen dat de bank in deze grote ruimte wat kleiner lijkt dan de daadwerkelijke afmetingen. Het resultaat? De bank past niet in jouw woonkamer. Voorkom teleurstellingen en meet de ruimte waarin de bank moet komen te staan goed op, zodat je er zeker van bent dat de bank in jouw woonkamer past.

Verkeerde kleur

Een nieuw bankstel kopen lijkt zo makkelijk, maar ook op het gebied van de kleur kun je vrij snel de mist in gaan. Het licht van een ruimte kan namelijk bepalend zijn voor de kleur van jouw gloednieuwe bankstel. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een potentiële bank binnen gaat bekijken.

De details zijn te grof

En dan het volgende: de details van een bank. Sla deze zeker niet over! Banken zijn groot, maar ook weer niet zó groot dat je de details niet ziet. Wil je bijvoorbeeld zilveren poten of spreekt zwart je meer aan? Zeker als je specifieke wensen hebt op het gebied van de details, kan het nooit kwaad om even goed de mogelijkheden te bespreken met de verkoper.

Materiaalkeuze van de bank

Er wordt vaak te makkelijk gedacht over de materiaalkeuze van de bank. Lopen er kleine kinderen rond in huis? Dan kun je het beste gaan voor een vuilafstotende stof. Wil je dat de bank luxe én comfortabel is? Een teddy bank voldoet geheel aan deze wens en behoort ook nog eens tot één van de populairste banken van dit moment. Let hier dus goed op bij een nieuw bankstel kopen.

De kwaliteit valt tegen

De kwaliteit van de bank is en blijft misschien toch wel het allerbelangrijkste. Het zou natuurlijk zonde zijn als de bank na een jaar al toe is aan vervanging. Zeker omdat het een echte investering is. Probeer de bank uit, vergelijk verschillende stoffen met elkaar en vraag informatie op over het materiaal. Als deze punten geheel voldoen aan al jouw wensen, is de kans groot dat jij jouw droombank hebt gevonden.

Bankenloods

Meer blogs

Modulaire meubels zijn dé trend

Ontdek de veelzijdigheid van modulaire meubels bij De Bankenloods in Lelystad Ben je op zoek naar meubelstukken die naadloos passen bij jouw woonruimte en levensstijl?

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: