Een huis inrichten: zo begin je!

Wanneer je trotse eigenaar bent geworden van jouw droomwoning, kun je natuurlijk niet wachten om van het huis een thuis te maken. Voordat je met het inrichten van verschillende ruimtes begint, is het handig om een stappenplan te maken. Want waar moet je eigenlijk beginnen? Om het wat makkelijker te maken, hebben wij een duidelijk stappenplan gecreëerd die jij kunt aanhouden bij het inrichten van de woning!

Stap 1 – Inspiratie opdoen

Zelfs als je al helemaal op een rijtje hebt wat voor stijl je wilt aanhouden en welke meubels je hiervoor nodig hebt, kan een beetje inspiratie opdoen natuurlijk geen kwaad. Blader door wat Woonmagazines heen en ga langs bij jouw favoriete meubelzaak. Ook online kun je genoeg inspiratie opdoen. Denk bijvoorbeeld aan interieurblogs waar je terecht kunt voor wat handige tips.

Stap 2 – Een indeling maken

Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan en een soort van plan in je hoofd hebt, kun je beginnen met het maken van een indeling. Dit doe je op basis van de meubels en accessoires die perfect in jouw woonstijl passen. Extra tip: maak er gelijk een moodboard van. Hierdoor kun je de indeling en inspiratie er altijd even bij pakken wanneer dat nodig is. Erg handig!

Stap 3 – Kleurenpallet samenstellen

We hadden het net al even over de meubels en accessoires, maar kleur mag natuurlijk ook niet ontbreken in jouw woning. Wist je dat kleur heel bepalend is voor de sfeer? Kijk dus goed of je bijvoorbeeld voor aardse tinten gaat of juist voor knallende pastelkleuren. Het gaat er uiteindelijk om wat jij mooi vindt en wat het beste past bij de gekozen interieurstijl. Het is vaak verstandig om de basis – kozijnen, muren en plafonds – lekker neutraal te houden. Dit geeft rust én is ook nog eens tijdloos.

Stap 4 – Lichtplan maken

Misschien is dit niet het eerst waar je aan denkt wanneer je een huis gaat inrichten, maar wel ontzettend belangrijk! Laat je een huis bouwen? Dan kun je vaak zelf bedenken waar de stopcontacten komen te zitten, wat erg handig is bij het bepalen van de indeling. Maar ook als je een bestaande woning koopt, zijn er vaak genoeg mogelijkheden. Begin met het kiezen van basisverlichting, waarmee je vrijwel de hele ruimte kunt verlichten. Vervolgens kun je eventuele sfeerverlichting toevoegen om net wat meer ‘warmte’ aan het interieur te geven.

Stap 6 – Tijd voor decoratie

Staat alles op zijn plek? Misschien zal je merken dat er dan een bepaalde hoeveelheid sfeer ontbreekt. Dit realiseer je dan weer met accessoires. Hierbij kun je denken aan een mooie statement vaas of een uniek schilderij. Hiermee geef je een persoonlijke touch aan jouw interieur waardoor je meer een gevoel van thuiskomen zal ervaren.

Bankenloods

Meer blogs

Bank voor lange mensen

Wanneer je op een bank gaat zitten, is dit in de meeste gevallen ter ontspanning. Daarom is het van belang dat iedereen er fijn op

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: