Showrooms
Kolkweg 80 in Lelystad & Willem Beukelszstraat 6A, Oud-Bijerland
Contactgegevens
service@bankenloods
Ph: +31 6 12175300

5 tips voor het kiezen voor de juiste bank!

Bij het aanschaffen van een nieuwe bank schieten er ongetwijfeld allemaal vragen door je hoofd. In dit artikel willen wij aangeven waar je het beste op kunt letten. Hierbij 5 essentiële tips!

1. Afmeting

De afmeting van een woonkamer is bepalend voor waar de bank komt te staan. Zo heeft een grote kamer plek voor een royale bank denk bijvoorbeeld aan een grote hoekbank. Terwijl in een kleinere kamer een 2/2,5 persoonsbank voldoende kan zijn. Bij het kopen van een bank is het dus verstandig om de juiste verhouding te vinden. Een kleine bank in een grote woonkamer kan het effect geven dat het wegvalt. En een grote bank in een kleine kamer kan weer het effect geven dat een kamer overvol is.

2. Zichtlijnen

Bedenk voor jezelf wat je het liefst doet op de bank, zitten met vrienden en familie kijken Aan de hand van deze woonwensen bepaal je vervolgens waar de bank komt te staan en hierdoor kom je er ook direct achter welke modellen en afmetingen werken voor jouw woonkamer. Houd bij het plaatsen van je bank ook rekening met looproutes en deuren zorg dat er genoeg ruimte en de bank geen hinder wordt.

3. Zitplaatsen

Neem hiervoor een kijkje naar je situatie. Heb je bijvoorbeeld kinderen of ga je een huishuren met iemand? Stel je bent met z’n tweeën dan biedt een bank met drie zitplekken meer dan genoeg ruimte. Is je gezin groter dan dat zou een grote hoekbank weer een goeie optie kunnen zijn.

4. Comfort

Kijk hierbij naar wat voor jou belangrijk is qua zitcomfort, heb je bijvoorbeeld liever een actieve zit of een comfortabele. Bij een comfortabele zit is het belangrijk dat je rekening houdt met zachtheid en hoe diep je wegzakt wanneer je plaats neemt op de bank. Bij een actieve zit ga je meestal voor een harder zitvlak, het belangrijk dat je de juiste balans vind want een te hard zitvlak is uiteraard niet fijn om op te zitten.

5.uistraling

Wat wil jij uitstralen? Ben jij bijvoorbeeld van een stoere look dan kan je denken aan een lerenbank. Heb je daar helemaal niks mee? En heb je liever dat je klasse uitstraalt dan kan je gaan voor een moderne bank. Hier is het vooral belangrijk dat je van jezelf weet wat je precies wilt dat je woonkamer uitstraalt. Vervolgens kan je dan een bank aanschaffen die bij je stijl past.

Author avatar
admin
https://bankenloods.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikservaring van onze website.