Showrooms
Kolkweg 80 in Lelystad & Willem Beukelszstraat 6A, Oud-Bijerland
Contactgegevens
service@bankenloods
Ph: +31 6 12175300

Welke afmetingen voor je nieuwe bank?

Wist je dat de afmeting van een bank voor een groot deel het zitcomfort bepaald? Het is dus erg belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen! Maar welke afmetingen zijn er allemaal? En hoe weet je welke afmetingen juist zijn voor jou? Er zijn een aantal vragen die jij jezelf kan stellen om tot de juiste afmetingen van jouw nieuwe bank te komen!

Past de bank in de woonkamer?

Ben je van plan om de bank in jouw woonkamer te plaatsen? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te weten hoeveel ruimte je tot jouw beschikking hebt. Maar hoe weet je of de bank in jouw woonkamer past? Hier is een vrij simpel trucje voor. Je zou bijvoorbeeld met afplaktape, kranten of een paar kartonnen dozen de afmetingen van de bank uit kunnen zetten op de vloer. Op deze manier zie je in één oogopslag hoeveel ruimte de bank in gaat nemen en of het überhaupt past in de woonkamer.

Kies je voor een hoekbank of een zitbank?

Voordat je een bank gaat uitkiezen is het ook goed om te weten of jouw voorkeur uitgaat naar een hoekbank of een zitbank. Doordat er veel verschillende soorten banken zijn kan het lastig kiezen worden. Beide banken brengen veel verschillende voordelen met zich mee. Op een hoekbank kun je lekker loungen, krijgt jouw woonkamer een sfeervolle uitstraling en zijn er veel verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een klassieke hoekbank, een echte loungebank en een chaise longue. Wel neemt een hoekbank relatief veel ruimte in beslag. Hierdoor is het erg belangrijk om zeker te zijn van de afmetingen, omdat je een hoekbank door de grootte vaak maar op één plek kan plaatsen. Een zitbank is daarentegen heel makkelijk te verplaatsen door de opbouw van de bank. Zitbanken heb je bijvoorbeeld in 2-zits, 3-zits of zelfs 4-zits varianten. Vaak combineer je een zitbank dan ook met een extra bank of fauteuils om meer zitruimte te creëren.

Bank op maat voor jouw woonkamer

Uiteindelijk is het ideale scenario om een bank op maat te laten maken. Als je hiervoor kiest ben je er zeker van dat de bank perfect in jouw woonkamer past en beschik je ook nog eens over jouw droombank. Maar hoe gaat een bank op maat maken in zijn werking? Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor type bank je zou willen. Vanuit daar wordt er een stappenplan gemaakt. Van welke stof moet de bank zijn, over welke kleuren moet de bank beschikken en wat moeten de afmetingen zijn? Je stelt dus letterlijk jouw eigen droombank samen met behulp van specialisten. Zou jij graag jouw droombank willen samenstellen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder!

Author avatar
admin
https://bankenloods.nl
Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikservaring van onze website.