Soorten leer, welke past in jouw huis? - Bankenloods
Showrooms
Kolkweg 80 in Lelystad & Willem Beukelszstraat 6A, Oud-Bijerland
Contactgegevens
service@bankenloods
Ph: +31 6 12175300

Soorten leer, welke past in jouw huis?

Ben jij helemaal weg van leren meubels en zou je er graag één in jouw huis willen hebben? Er zijn veel verschillende soorten leer met ieder unieke eigenschappen. Van semi-aniline leer tot schapenleer, maar welke soort leer past er het beste in jouw huis?

Semi-aniline leer

Als je op zoek bent naar een duurzame leersoort waarbij natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn is semi-aniline leer ideaal voor jou! De huiden van semi-aniline leer zijn licht gecorrigeerd waardoor de natuurlijke nerf van het leer zichtbaar is. Daarnaast beschikt semi-aniline leer over een beschermende laag die veel dunner is dan bij de meeste soorten leer, zoals bij afgedekt leer. Zodra jij kiest voor een bank of stoel van semi-aniline leer kun jij profiteren van een fijn comfort en uitstekende kwaliteit.

Afgedekt leer

In tegenstelling tot meubels van semi-aniline leer, zijn bij meubels van afgedekt leer de natuurlijke kenmerken gecorrigeerd. Dit houdt in dat bijvoorbeeld littekens of insectenbeten weggehaald worden voordat het leer verkocht wordt. Maar is de natuurlijke uitstraling dan volledig weg? Maak je geen zorgen! Nadat de natuurlijke kenmerken zijn weggehaald wordt een kunstmatige print in het leer gewalst. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling van het leer terugkomt.

Geschuurd leer

Tegenwoordig zie je steeds meer meubelen die gemaakt zijn van geschuurd leer. Door de natuurlijke uitstraling van geschuurd leer blijven oneffenheden die in de natuur zijn ontstaan op een prachtige manier zichtbaar. Dit zorgt niet alleen voor een robuuste en stoere uitstraling in jouw huis, geschuurd leer voelt ook nog eens erg zacht aan. Meubels met geschuurd leer passen bijvoorbeeld perfect in een industrieel interieur. Als je op zoek bent naar meubels met een stoere uitstraling die tegelijkertijd comfort kunnen bieden is geschuurd leer perfect voor in jouw huis.

Schapenleer

Een unieke leersoort die handmatig wordt gekleurd is schapenleer. Meubels van schapenleer geven niet alleen sfeer in huis, maar zijn ook nog eens een blijvende eyecatcher in de woonkamer. Wel is schapenleer een stuk kwetsbaarder in vergelijking met een runderhuid. Deze leersoort dient goed onderhouden te worden omdat bijvoorbeeld vuil niet gemakkelijk te verwijderen is. Wil jij iets unieks in jouw woonkamer? Dan zijn meubels met een schapenleer afwerking misschien wel iets voor jou!

Author avatar
admin
https://bankenloods.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikservaring van onze website.