Showrooms
Kolkweg 80 in Lelystad & Willem Beukelszstraat 6A, Oud-Bijerland
Contactgegevens
service@bankenloods
Ph: +31 6 12175300

De vulling van je bank

Er zijn niet alleen verschillende banken, er zijn ook veel verschillende vullingen. Niet alleen het materiaal kan hierbij verschillen, ook de opbouw en zachtheden spelen hierbij een grote rol. Met een lagere dichtheid creëer je een zachtere zit, met een hogere dichtheid krijg je juist een hardere zit. Maar welke verschillende vullingen zijn er allemaal?

Schuimen

Er zijn veel verschillende soorten schuimen. Het schuim in een bank of stoel bepaalt grotendeels het zitcomfort. Het is dan ook erg belangrijk dat je de verschillen weet tussen bepaalde schuimen zodat je een goede keuze kan maken. Er wordt vaak gekozen voor schuimen als foam, koudschuim of polyesterschuim. Ben je een liefhebber van stevige kussens? Dan is polyesterschuim wellicht de juiste optie voor jou! Polyesterschuim biedt namelijk een stevige en niet veerkrachtige basis. Als jouw voorkeur uitgaat naar een soepele en veerkrachtige vulling is koudschuim ideaal. Koudschuim biedt veel zitcomfort dankzij de hoge elasticiteit. Tevens ventileert koudschuim goed door de open celstructuur. Het ligt dus volledig aan jouw persoonlijke voorkeuren bij de keuze tussen foam, koudschuim of polyesterschuim.

Vering

Wist je dat er veel verschillende soorten veringen zijn? Een vering speelt een grote rol bij de aanschaf van een bank. Samen met het schuim bepaalt de vering het comfort van de bank. Gaat jouw voorkeur uit naar een stevige en goed verende ondergrond? Dan zou je jezelf kunnen verdiepen in nosag-veren. Wil je een vering die tegendruk biedt bij meer belasting? Wellicht is bonellvering dan iets voor jou. Of wil je een vering waarbij er zones gecreëerd worden? Kijk dan eens naar pocketvering. Het kan soms lastig zijn om de juiste keuze te maken tussen de verschillende soorten veringen. Dan is het verstandig om ten alle tijden een specialist in te schakelen die jou advies kan geven!

Afdekking

Je bent nog niet klaar met het maken van verschillende keuzes. Als laatste komt de afdekking om de hoek kijken. Schuimvlokkenbasis, veren of dons worden vaak gekozen als afdekking. Zeker als jouw voorkeur uitgaat naar een extra zacht zitcomfort en een los uiterlijk zijn veren of dons ideaal. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een schuimvlokkenbasis. In dat geval profiteer je ook van een zacht zitcomfort en krijg je meer het gevoel dat je echt op een bank zit. Veren of dons zijn een stuk zachter en losser dan watten of vlokken. Daarom gaat de voorkeur van veel mensen vaak uit naar veren of dons. Ook bij de keuze uit een schuimvlokkenbasis, veren of dons ligt het er maar net aan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Uiteindelijk gaat het erom dat jij een ultiem zitcomfort kan gaan ervaren!

Author avatar
admin
https://bankenloods.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikservaring van onze website.