Een droombank: Welke stijl past bij jou?

Ben je van plan om een nieuwe bank aan te schaffen? Of ben je simpelweg inspiratie aan het opdoen voor het vinden van jouw droombank? Dan is het goed om er eerst achter te komen welke bankstijl bij jou en je interieur past. 

Opstelling en formaat

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat de juiste opstelling is voor de bank en wat past er goed in jouw woonkamer? Een bank is een echte eyecatcher in jouw interieur dus het is belangrijk dat je goed kijkt wat wel en wat niet kan. Dit kan je gemakkelijk doen door de formaten van de ruimte op te meten en goed te kijken waar je de bank wilt gaan plaatsen. Tip: Heb je net een nieuw huis gekocht of heb je de plattegrond van je huidige huis nog ergens liggen? Maak er een kopie van en teken de meubels op schaal! 

Comfort van een bank

Elke bank is anders en hier moet je dus ook zeker rekening mee houden bij het kopen van een bank. Met hoeveel personen woon je in huis? En zal de bank actief gebruikt worden of is het voornamelijk een relaxbank? Als je gaat voor een bank die actief gebruikt zal worden kun je het beste gaan voor een bank met een kort zitgedeelte. Bij een relaxbank kun je dan natuurlijk het beste gaan voor een diepere zit met heerlijke zachte kussens. 

Landelijk of modern?

Er zijn veel verschillende bankstijlen, maar de meest voorkomende bankstijlen zijn toch wel landelijk, modern, industrieel en chique. Allereerst behandelen we de landelijke bankstijl en de moderne bankstijl. Mensen twijfelen vaak tussen deze twee verschillende woonstijlen, omdat het allebei echte eyecatchers zijn. Een landelijke bank herken je aan de comfortabele uitstraling. Landelijke banken worden ook wel ‘plofbanken’ genoemd omdat ze zo heerlijk zacht zitten. Een landelijke bank biedt comfort, vaak brede armleuningen en verschillende stoffering. 

Bij een moderne bank ligt dit net wat anders. Moderne banken zijn echte eyecatchers voor in jouw woning en vaak in verschillende stofferingen en opstellingen te vinden. Gaat jouw voorkeur uit naar strak en stijlvol? Dan is een moderne bank zeker een optie voor jou!

Industrieel of elegant chique? 

Twee bankstijlen die zeker wat van elkaar weghebben zijn industrieel en elegant chique. Vind jij een moderne bank te strak en een landelijke bank te rommelig? Dan biedt een industriële bankstijl te perfecte oplossing. Een industriële bank is eigenlijk een combinatie van modern en landelijk. Industriële banken bieden een tijdloze uitstraling en komen in vrijwel echt type woonkamer tot hun recht. Gaat jouw voorkeur uit naar een bank met een tijdloze uitstraling in combinatie met stevige kussens en verschillende soorten stofferingen in mooie aardtinten? Dan past een industriële bank perfect bij jou!

Een andere optie is een bank met een elegante en chique uitstraling. Wellicht heb je niet vaak gehoord van deze bankstijl, maar ook dit is een echte eyecatcher voor in jouw woning. Een elegant chique bank biedt klassieke poten en luxe materiaal. Door de pootjes onder de bank creëer je een luchtige en unieke uitstraling, omdat de meeste banken direct grenzen aan de grond. Creëer een elegante en chique uitstraling in jouw woning! 

Bankenloods

Meer blogs

Welke woonstijl past bij jou?

Van een rustgevende romantische sfeer tot een stoere woonkamer met donkere kleuren, je kunt diverse kanten opgaan met verschillende stijlen in het interieur. Maar welke

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via: