Showrooms
Kolkweg 80 in Lelystad & Willem Beukelszstraat 6A, Oud-Bijerland
Contactgegevens
service@bankenloods
Ph: +31 6 12175300

4 TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN NIEUW BANKSTEL

Waar moet je op letten als je een nieuwe bank koopt, 4 tips op rij. Tijdens een bezoek aan een showroom, zien alle banken er mooi uit, maar passen ze ook in jouw interieur. In zo’n showroom worden ze tentoongesteld met de mooiste accessoires en zien de banken er nog tiptop uit. Maar ziet die bank er ook nog zo uit als jouw 3 kinderen erop hebben liggen ravotten of als de hond er na een zwemsessie erop ligt uit te rusten. Bedenk voordat je een bank gaat kopen goed welke bank bij jouw levensstijl past, zodat je lang van je bank kunt genieten!

Tip 1 Meten is weten

Een hoekbank is ideaal als je een groot gezin hebt, lekker met z’n allen film kijken op de bank. Maar zo’n hoekbank is best kolossaal. Neem de maten van je woonkamer goed op en kijk hoeveel ruimte je wilt besteden voor je bank. Heb je daarnaast dan nog genoeg ruimte om te bewegen en past je salontafel er nog bij? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een 2-zits en 3-zits bank, of een 3-zitbank met 2 losse stoelen. Tegenwoordig zijn er zelfs modulebanken te krijgen, deze bank bestaat uit diverse onderdelen die je op verschillende manieren tegen elkaar aan kunt zetten, of juist uit elkaar plaatsen.

Tip 2 Stof of leer

Ook bij deze keuze is de gezinssamenstelling van belang. Heb je nog kleine kinderen of huisdieren kies dan in ieder geval voor synthetische stoffen, deze worden minder snel vuil omdat de vezels gladder zijn en deze kunnen beter tegen verkleuringen. Op lichte en donkere kleuren zie je sneller vlekken, kies dus voor een neutrale kleur. Het impregneren van een bank zorgt er ook voor je bank minder besmettelijk is en waterafstotend. Een leren bank is prachtig en stoer. Er zijn 100% leren banken en ook een combinatie van leer en polyester, deze zijn niet van echt leer te onderscheiden, maar dit scheelt vaak wel in de prijs. Klein nadeel van leer is, dat als je er in de zomer met je blote benen op gaat zitten hij een beetje plakt en in de winter voelt het leer in het begin koud aan. Maar met een mooi plaid erover is dat snel verholpen!

Tip 3 Welke kleur moet ik kiezen?

De kleur van je bank is natuurlijk afhankelijk van de kleuren in je woonkamer. Kijk goed waar je bank komt te staan en let er dan op dat de kleur matcht met de muren. Een andere optie is natuurlijk om de muren te schilderen in een kleur die bij jouw ideale bank past! Verder zie je op lichte kleuren sneller vlekken en op donkere kleuren vallen de haren van je hond weer meer op, dus met kinderen of huisdieren kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur. Met gekleurde kussens en plaids kun je natuurlijk de bank altijd weer trendy maken.

Tip 4 Zitten of hangen op de bank?

Een bank is meestal wel de eyecatcher van de woonkamer, dus je wilt dat deze er mooi uit ziet. Logisch, maar als je erop gaat zitten moet het ook wel comfortabel zijn. Wil jij lekker relaxen op je bank, kies dan voor een bank met zachte kussen en dan kan de diepte van de bank ook best wat ruimer zijn. Als je gewoon rechtop wilt zitten, kies dan voor een meer stevige bank met een korter zitgedeelte. Let ook goed op de vulling van de bank, deze kan bestaan uit pocketvering of uit schuimvulling. Als je in een showroom bent, laat je dan goed adviseren wat voor jou het meest geschikt is en plof lekker in een aantal banken.
Author avatar
admin
https://bankenloods.nl

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikservaring van onze website.